Ορεκτικα
Μοσχομυριστές αγνόπιτες από την Κρήτη
Η Συνταγή είναι από κ. Ευα Τσιμπλ. – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
½ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ .ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
1 ½ ποτήρι χλιαρό νερό
250 γρ. γιαούρτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300 γρ. μυζήθρα ξινή ( ή φέτα)
1 χούφτα κεφαλοτύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε τη ζύμη με το αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, κανέλα, γιαούρτι.
Σε ξεχωριστό σκεύος διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα της ζύμης.
Ζυμώνουμε τη ζύμη να είναι αφρωτή .Αφήνουμε να φουσκώση .Ανακατεύουμε τη μυζήθρα και το κεφαλοτύρι .
Και ανοίγουμε το φύλλο στο χέρι ,βάζουμε μια κουταλιά μυζήθρα και κλείνουμε .Και τα τηγανίζουμε σε λάδι .
Μετά που θα της τηγανίσουμε αν θέλουμε βάζουμε μέλι ,πετιμέζι, κανέλα ότι μας αρέσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Ευα Τσιμπλ. – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.