Συνταγές
Μοσχάρι κοκκινιστό για σήμερα που λιώνει στο στόμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 κ.σ πελτέ
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
120 ml κόκκινο κρασί
1 κ.γ ζάχαρη
2 δαφνόφυλλα
1 ξυλάκι κανέλα
μπαχάρι 3-4 κόκκους
αλάτι, πιπέρι
500ml+ νερό βραστό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε από το τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο να μαλακώσουν. Τρίβουμε με μια κουτάλα στον πάτο της κατσαρόλας τον πελτέ. Προσθέτουμε την δάφνη, την κανέλα και τα μπαχάρια και ρίχνουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Καλύπτουμε με το νερό, ίσως χρειαστεί περισσότερο από 500ml και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα+ περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Για τον πουρέ
1300γρ πατάτες
1 κ.γ αλάτι
120γρ βούτυρο μαλακό
80γρ κρέμα γάλακτος ή φρέσκο γάλα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε τις πατάτες και την βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Λιώνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειάζεται αλάτι και σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”