Chk
Μοσχαράκι με μία τέλεια σάλτσα λαχανικών, σκέτο γλύκισμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πιάτο που θυμίζει μαμά! Μοσχαράκι με λαχανικά στη κατσαρόλα! Προγραμματίστε το για το Κυριακάτικο τραπέζι και δεν θα χάσετε!
Υλικά
1,2 κιλό μοσχαράκι
6 καρότα
3 πράσα
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
3 σκελίδες σκόρδο
5 μικρές ντομάτες
2 φλυτζάνια τσαγιού κόκκινο κρασί
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό ή ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
άσπρο πιπέρι
2 κουταλιές αλεύρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας για το μοσχαράκι, καθαρίζοντας και κόβοντας τα λαχανικά . Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστό. Στην συνέχεια, κόβουμε τα πράσα μέχρι το λευκό μέρος και τα πλένουμε για να αφαιρέσουμε το χώμα. Έπειτα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα διατηρούμε σε ένα πιάτο για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα στο φαγητό .
Πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι. Επίσης, κόβουμε το κρεμμύδι , τη κόκκινη πιπεριά και τη πράσινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις οποίες κόβουμε σε μικρούς κύβους και τους αφήνουμε σε ένα πιάτο. Τέλος, ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε.
Στη συνέχεια,, αλατίζουμε και πιπερώνουμε το μοσχαρίσιο κρέας που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
Παίρνουμε μια πλαστική σακούλα και βάζουμε το αλεύρι. Βάζουμε το κρέας λίγο λίγο και το αλευρώνουμε. Αφού το αλευρώσουμε, βγάζουμε τα κομμάτια κρέατος και αφαιρούμε την περίσσεια αλευριού.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το κρέας λίγο λίγο και τσιγαρίζουμε καλά συμπληρώνοντας κάθε φορά λάδι.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ρίχνουμε πάλι ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας.
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το πράσο, τη κόκκινη πιπεριά, τη πράσινη πιπεριά, τα καρότα και τα σκόρδα. Αλατίζουμε και τσιγαρίζουμε για περίπου 10 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά. Μετά από αυτά τα 10 λεπτά, προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά επιπλέον. Στη συνέχεια, ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά το τσιγαρισμένο κρέας και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και την ίδια ποσότητα (με το κρασί που βάλαμε) νερού ή ζωμό κοτόπουλου .
Ρίχνουμε τη κουταλιά της σούπας θυμάρι και αυξάνουμε τη θερμοκρασία στο μέγιστο μέχρι να αρχίσει να βράζει. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 1 ώρα και 50 λεπτά περίπου.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο!
Μπορούμε να συνοδέψουμε το κρέας με ρύζι ή πατάτες.
Δες την συνταγή για μοσχαράκι με λαχανικά στο βίντεο εδώ.
Αν σου άρεσε αυτή η συνταγή, μπορεί να βρεις και άλλες ιδέες με μοσχαράκι!