Συνταγές
Μοσχαράκι με κριθαράκι στην κατσαρόλα – νόστιμο και ζουμερό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1κιλο κρέας σε κομματάκια το σωταρισα σε λιγο λαδι…ετριψα 1μικρο κρεμυδι 2ωριμες ντοματες 1καροτο αλατι πιπερι μαυρο κ κοκκινο λιγο κουρκουμα κοκους μπαχαρι κανέλα
εβαλα ζεστό νερο κ εβρασα μιση ωρα το κρέας στην χυτρα… άνοιξα κ έβαλα το κριθαράκι αφού το πέρασα πρώτα από το λάδι
έβρασα για δέκα λεπτά ακόμη εγινε λουκουμι
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για Λουκάνικα με κριθαράκι
Υλικά
4 άτομα
4 λουκάνικα χωριάτικα ή της αρεσκείας μας (600 γραμμάρια)
500 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
ρίγανη
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
44 Minutes
Αφού κόψουμε ροδέλες τα λουκάνικα, τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι. (Αν τα λουκάνικα είναι λιπαρά και χωριάτικα, πετάμε το λίπος τους, -δε χρειάζεται δηλαδή να προσθέσουμε λάδι).
Αφού σοταριστούν για 5′, προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, ½ φλιτζ. τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 3′ και τα ρίχνουμε σε πυρέξ 25×35 cm.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το κριθαράκι στο τηγάνι, ανακατεύουμε, το αφήνουμε για 3′ και το βάζουμε κι αυτό στο πυρέξ.
Περιχύνουμε 7 φλιτζ. τσαγιού βρασμένο νερό, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45′ περίπου. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια, προσθέτουμε κι άλλο βρασμένο νερό. Τέλος, όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε λίγη ρίγανη.
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ https://cookpad.com/