Συνταγές
Μουρλια το φαγητό – πολύ λαχταριστό μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια
Η Συνταγή είναι από Αριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ελιά
Ντομάτα (φρέσκια, πελτές και κονκασέ)
1 κρεμμύδι ξηρό μεγάλο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
3-4 σκελίδες σκόρδο
Κόκκινο κρασί
5-6 κόκκους μπαχάρι
4-5 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλα
Μαϊντανός
2 καρότα (λίγο τριμμένο και το υπόλοιπο σε μικρά κομμάτια)
Αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο
Λάδι
Λίγο νεράκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρέας μου σε λίγο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε τους χυμούς ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ξύλο κανέλας, μπαχάρι, γαρύφαλλα, μπούκοβο, καρότα, νεράκι.
Λίγο πριν το βγάλουμε ρίχνουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σε μέτρια φωτιά για μιάμιση ώρα…
Σερβίρουμε με τα μακαρόνια μου Νο 6 που έχουμε βράσει για 11 λεπτά… και μπόλικο τυράκι τριμμένο.
Αν έχουμε μυζήθρα ακόμα καλύτερα.
Η Συνταγή είναι από Αριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για υπέροχο φαγητό – κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και διάφορα τυριά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Karolina Mega- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κανελονια,1 κιλό σπανάκι, 3 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα, 3 κουτάκια μικρά κρέμα γάλακτος, διάφορα τυριά τριμμένα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε το σπανάκι και το κρεμμυδάκι με λίγο λάδι Ρίχνουμε το ένα κουτί κρέμα μέσα το αφήσουμε να βράσει για λίγο όσο να πήξει η κρέμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο Ρίχνουμε από τα τριμμένα τυριά μέσα 1 κούπα και γεμίζουμε τα κανελόνια. Στο ταψάκι πάνω από τα κανελόνια
Ρίχνουμε τις 2 κρέμες αλουμινόχαρτο και στον φούρνο για τρία τέταρτα στους 180. Ξεσκεπάζουμε
Ρίχνουμε τυριά τριμμένα πάλι στον φούρνο ένα τέταρτο να πάρει χρώμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Karolina Mega- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ήρθε η ώρα να δεις όλη την λίστα με τις πιο ξεχωριστές συνταγές για κανελόνια– Καλή σου απόλαυση!