Συνταγές
Μοναδικό κέικ πολυ αφράτο, νόστιμο και εύκολο σε μόλις 10′ λεπτά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
3 αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 Βανίλιες η υγρή βανίλια
160 γρ. Ζάχαρη καρύδας η ότι ζάχαρη έχετε
120 γρ. Ηλιέλαιο η φρέσκο βούτυρο λιωμένο
180 γρ. Γάλα light
2 κ.γ μπέικιν πάουτερ
250 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
20 γρ. Κακάο σκούρο
3 κ.σ γάλα
Εκτέλεση:
Σε μπολ ανάμειξης χτυπάμε καλά τα αυγά να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι,τη ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε καλά. Κοσκινιζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια μαριζ ρίχνοντας και το γάλα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. στο ένα μέρος του μείγματος κοσκινίζουμε το κακάο, προσθέτουμε 4-5 κ.σ γάλα και ανακατεύουμε καλα.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε ένα μέρος απο το λευκό μείγμα, κατόπιν απο το καφέ μείγμα και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα. Παίρνουμε ένα ξυλάκι για σουβλάκια και κάνουμε στη μέση του κέικ μια κάθετη γραμμή. Βάζουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175-180′ C βαθμούς για 45 λεπτά.
Κάνουνε τη δοκιμή με ένα ξυλάκι πριν κλείσουμε
το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Μυστικά:
Αν βάλετε λευκή ζάχαρη και βανίλιες σε σκόνη θα σας γίνει πιο λευκό το μείγμα από ότι με την ζάχαρη καρύδας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”