Συνταγές
Μελιτζάνες – Το τρώμε μόλις βγει από το φούρνο, ζεστό με τα τυριά λιωμένα, κόλαση νοστιμιάς!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ωραίο και ως πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι. Κλασσική ιταλική συνταγή για Μελιτζάνες .
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Το τρώμε μόλις βγει από το φούρνο, ζεστό με τα τυριά λιωμένα, κόλαση νοστιμιάς! Με ένα ποτήρι λευκό κρασί! Ωραίο και ως πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι. Κλασσική ιταλική συνταγή.
5 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
5-6 ντομάτες τριμμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 δόντια σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ μοτσαρέλα (2 μπάλες) σε μικρά κυβάκια
100 γρ παρμεζάνα
1 κ.σ βασιλικός ψιλοκομμένος
Λίγο αλεύρι
Αλάτι-πιπέρι- ζάχαρη- ρίγανη
Ελαιόλαδο
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε σε λωρίδες τη φλούδα από τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες χονδρές ( σχεδόν 1,5 εκατοστό) και τις βάζω σε αλατισμένο νερό.
Φτιάχνουμε μια σάλτσα σωτάροντας σε ελαιόλαδο κρεμμύδι και σκόρδο και προσθέτουμε τις ντομάτες, ½ ποτηράκι κρασιού νερό, αλάτι, πιπέρι και από 1 κτγ ρίγανη και ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει και να πηχτώσει πολύ. Πρέπει να μείνει σχεδόν στεγνή.
Ξεπλένουμε , στίβουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζω με χαρτί κουζίνας.
Τις αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε σε σπορέλαιο ή ελαιόλαδο, σε μάλλον δυνατή φωτιά να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να στραγγίζουν το λάδι τους σε χαρτί κουζίνας.
Σε ταψάκι 20Χ30 στρώνω 2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας. Απλώνω μια στρώση με μελιτζάνες, ρίχνω επάνω τους λίγη σάλτσα, λίγο βασιλικό, λίγα καρεδάκια μοτσαρέλας και μπόλικη παρμεζάνα. Συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση μελιτζάνες.
Φτιάχνουμε 3-4 στρώσεις. Αλατίζουμε ελάχιστα μόνο στην προτελευταία στρώση.Καλύπτουμε την επιφάνεια με σάλτσα και παρμεζάνα, χωρίς μοτσαρέλλα.
Ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 30 -40 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.