Ξεχωριστα
Γιατί δεν ήξερα αυτόν τον τρόπο νωρίτερα; *για τους λάτρεις της μελιτζάνας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό. Ακολουθεί ένα από τα πιο χρήσιμα…βιντεάκια…άκρως κατατοπιστικό….και απαραίτητο! Παλαιός, χρήσιμος τρόπος συντήρησης μελιτζάνας!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-μελιτζάνες
-αλάτι
-ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πλύνουμε, καθαρίσουμε και χαράξουμε στη μέση τις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ με νερό.
Στο μπωλ με τις μελιτζάνες, ρίχνουμε αρκετό αλάτι και περιμένουμε περίπου 1 ώρα να φύγει η πικρίλα.
Μετά από αυτό τον χρόνο, ξεπλένουμε τις μελιτζάνες, τις στεγνώνουμε και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις έως ότου να μαλακώσουν.
Αφού οι μελιτζάνες κρυώσουν καλά, τις βάζουμε σε πλαστικά σακουλάκια.
Αφαιρούμε τον αέρα με ένα καλαμάκι και δένουμε τα σακουλάκια.
Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις την πιο νόστιμη συνταγή για “μελιτζάνας”
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics