Γλυκα
Μεθυσμένα με ινδοκάρυδο και γέμιση που λιώνουν στο στόμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τα νηστίσιμα μεθυσμένα είναι από αυτά τα γλυκά που θα μοσχοβολήσει το σπίτι όλο.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris
Yλικά
1 νεροπότηρο μπύρα
2 νεροπότηρα σπορέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν
800 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια ινδοκάρυδο
100 γραμμάρια καρύδια
1 μαρμελάδα του εμπορίου
ξύσμα απο ένα λεμόνι
για το σιρόπι
3 φλυτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, φτιάχνοντας το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρι και το νερό.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας ή την συσκευή υγραερίου και βάζουμε την κατσαρόλα να ζεσταθεί το νερό με τη ζάχαρι.
Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η παρασκευή του γλυκού.
Σε ένα μπωλ, ρίχνουμε την μπύρα, το σπορέλαιο, το μπέηκιν, λίγο ξύσμα λεμονιού, μία κτσ. ζάχαρι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας με τα χέρια μας έως ότου να γίνει ζύμη.
Κατόπιν, παίρνουμε ποσότητα από τη ζύμη με τα χέρια μας και την πλάθουμε σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Στη συνέχεια, το βάζουμε σε ένα πιατάκι και το πιέζουμε με τα χέρια μας να πλατύνει.
Βάζουμε μία κουταλιά μαρμελάδα στο φύλλο ζύμης στο πιατάκι και από πάνω από την μαρμελάδα ένα κομμάτι καρύδι.
Διπλώνουμε την ζύμη, κλείνοντας έτσι την μαρμελάδα και το καρύδι σε αυτήν. Με ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι κόβουμε την περίσσεια ποσότητα ζύμης από το φύλλο.
Βάζουμε τα γλυκάκια σε μία λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.
Επιστρέφουμε στο σιρόπι. Εχουμε ήδη βγάλει την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε χυμό από ένα λεμόνι.
Βγάζουμε τη λαμαρίνα με τα γλυκά από το φούρνο και βυθίζουμε τα γλυκά στο κρύο σιρόπι για 3 έως 4 λεπτά.
Κατόπιν, τα βουτάμε και τα πασπαλίζουμε στο πιάτο με το ινδοκάρυδο.
Μετά και από αυτό το βήμα η συνταγή έχει ολοκληρωθεί.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές.
Τώρα μπορείτε απλα να απολαύστε τα μεθυσμένα!
Δείτε όλη την διαδικασία με αναλυτικά βήματα στο παρακάτω βίντεο :
Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris – Για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο !