Συνταγές
Μα τί λουκουμάδες είναι αυτοί – μπορείς να τους πεις και τηγανίτες, εξίσου νόστιμες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200 ml γιαούρτι
1 αυγό μεγάλο ή 2 μικρά
2 κ.σ γεμάτες ζάχαρη άχνη ( αν τις θέλουμε αλμυρές την παραλείπουμε)
μια πρέζα αλάτι
1 κ.σ σόδα ή μισό μπέκιν πάουντερ
2 κ.σ καλαμποκέλαιο
200 γρ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα ή το πιρούνι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε από το μείγμα με μια μικρή κουτάλα και τηγανίζουμε σε ζεστό, όχι πολύ καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε με ζάχαρη και κανέλα ή μέλι, κανέλα, ή νουτέλα, Μερέντα ή όπως αλλιώς προτιμάμε.
Σε άλλη εκδοχή με φέτα, κίτρινο τυρί και αλλαντικά αν δε βάλουμε στη ζύμη ζάχαρη παρά μόνο μία πρέζα.
Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σόδα ή το μπέκιν με 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη που θα διαλύσουμε σε λίγο χλιαρό νερό με μια πρέζα ζάχαρη. Σ’ αυτήν την περίπτωση σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.