Γλυκα
Τηγανίτες με μύρτιλλα και τριμμένη καρύδα για όλη την οικογένεια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Dixie Lou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 10 μικρές τηγανίτες:
-1 μπανάνα καθαρισμένη και σε φέτες
-2 αυγά
-40 γρ. νιφάδες βρώμης
-30 γρ. τριμμένη καρύδα
-1/2 κτγ. baking powder
-1/2 κτσ. λάδι καρύδας
-40 γρ. μύρτιλλα κομμένα στα 2 ή 4
ΈΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα μύρτιλλα. Να λιώσει η μπανάνα κατά την μίξη.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μια κτσ. ανά τηγανίτα.
Πιέζουμε ελαφρώς τα κομμάτια από τα μύρτιλλα πάνω στην τηγανίτα πριν την γυρίσουμε, 1-2 λεπτά ανά μεριά (να αρχίσουν τα φαίνονται φουσκαλίτσες).
Εγώ σέρβιρα με έξτρα μύρτιλλα και σπόρους τσία.
Η συνταγή είναι από Dixie Lou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Φτιάξτε τις πιο μαμαδίστικες τηγανίτες – κερνάμε
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-μισή κούπα γάλα εβαπορέ λάιτ
-μισή κούπα νερό χλιαρό
-1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-1 κτγ. μέλι
-1 τσιμπιά αλάτι
-1 βανίλια
-1 αυγό σέ θερμοκρασία δωματίου
-μισή κούπα αλεύρι γοχ. και ίσως και λίγο ακόμα. Μέχρι να έχουμε ένα χυλό λίγο πιο σφιχτό από το κέικ.
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά με το δάρτη αυγών, αφήνουμε για 20-25 λεπτά, ύστερα παίρνουμε κουταλιές και ρίχνουμε μέσα σε πολύ ζεστό ελαιόλαδο στο τηγάνι.
Γύρω στα 5 κάθε φορά, γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και μόλις χρυσαφίζουν βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή ακόμα και με ζάχαρη ή Μερέντα. Απίθανες γίνονται.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για τηγανητές για να αρχίζει γλυκά η κάθε μέρα – Καλημέρα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά για 12 τηγανίτες (1 τηγανιά)
-¾ φλιτζανιού αλεύρι γοχ.
-½ φλιτζάνι νερό
-1 κτσ. λάδι
-1 κτγ. αλάτι
-1 κτγ. baking powder
-1 κτγ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά έως ότου γίνει χυλός, μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ακόμη.
Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά με μπόλικο λάδι να κάψει. Ρίχνουμε τον χυλό κουταλιές κουταλιές.
Μόλις οι τηγανίτες πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δυο πλευρές τότε τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Συνοδεύουμε με μέλι, ζάχαρη και κανέλλα, ή με σιρόπι σοκολάτας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”