Συνταγές
Είναι τέλεια με διάφορα τυριά – μαρμελάδα καυτερής κόκκινης πιπεριάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despoina Perperidoy – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικα:
1 μισή κιλό πιπεριές ( εξαρτάται από την ποικιλία της εκάστοτε πιπεριάς)
2 κούπες ξύδι (εγώ έβαλα λευκο)
2 κούπες του νες καφέ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να γίνει πυκτη
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Despoina Perperidoy – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχη σπιτική μαρμελάδα από λωτούς.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθάριζουμε και κοβουμε στα τέσσερα τους λωτους, τους βαζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να μην πιάσουν.
Βγαζουμε τους χυμούς τους, μαλάκωσαν, τα σβηνουμε και τα άφηνουμε να χλιαρινουν.
Τα βαζουμε στο μπλέντερ και τα λιωνουμε .
Μέτραμε 5 κούπες πολτό βαζουμε 4 κούπες ζάχαρη 1/3 κούπας λεμόνι χυμό, ξύλο κανέλας και 50 γρ πηκτίνη.
Σε σιγανή φωτιά να σιγοβραςει ανακατονωντας και ξαφρίζοντας ( δεν είχε πολύ αφρό ) για 20 λεπτά .
Βαζουμε σε πιατάκι μια κουταλιά το άφηνουμε να κρυώσει και με το δάχτυλο τράβηξουμε μια γραμμή αφού στάθηκε χωρίζοντας το , το σβηνουμε το άφηνουμε για λίγο και μετά το βαζουμε σε βρασμένα αποστιρωμενα βάζα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Effie’s Loved Recipes, Effie’s αγαπημένες συνταγές”