Συνταγές
Παρά πολύ ωραία πιπεροτυρόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
Υλικά για μεγάλο ταψί :
για το φύλλο :
2 φλιτζάνια κίτρινο αλεύρι,
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
ένα κουταλάκι αλάτι,
δυο κουταλιές ξύδι,
νερό όσο πάρει,
λίγο λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά. Πρέπει να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και ανοίγουμε τέσσερα μεγάλα φύλλα
Για την γεμιση :
1 κιλό πιπεριές κέρατο, πράσινες και κόκκινες, κομμένες σε χοντρές λωρίδες, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανιθο ψιλοκομμένο, τρία αυγά, 250 γρ ανθότυρο, 500 γρ φέτα, μισό φλιτζάνι τριμμένη ξερή μυζηθρα, δυο κουταλιές ρύζι, αλάτι, πιπέρι, λάδι
Μαραινουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι με τα υγρά που θα βγάλουν. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε δυο φύλλα ζαρωμενα και λαδωμενα. Ρίχνουμε την γεμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα δυο φύλλα ζαρωμενα και λαδωμενα.
Χαράζουμε την πίτα, την ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.