Συνταγές
Ψαρονέφρι γεμιστό με χαλούμι, δαμάσκηνα, πιπεριά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
ΥΛΙΚΑ
1 ψαρονέφρι μεγάλο ανοιχτό για γέμισμα
100 γρ. Χαλούμι
6 δαμάσκηνα μουλιασμένα σε ζεστό νερό και βγαλμένο το κουκούτσι
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
3 κ σ. Ελαιόλαδο
2 κουταλιές μουστάρδα
1 κλωναράκι θυμάρι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ μελι
1/2 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
1 φλ. Ελληνικού καφέ κονιάκ
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
1 κουταλιά κορν φλαουρ
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάμε του κρεοπώλη να ανοίξει στη μέση το ψαρονέφρι να το χτυπήσει για γέμισμα.
Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και αλείφουμε με την μουστάρδα. Βάζουμε τα δαμάσκηνα κατά μήκος στο κρέας, την πιπεριά και το χαλούμι σε κυβάκια κομμένο.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι φρεσκοτρυμμενο, τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Αλατίζουμε λίγο ακόμη το ρόλο.
Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο και το βούτυρο το σκόρδο και προσθέτουμε το ρόλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές καλά. Αφαιρούμε το σκόρδο από τηγάνι.
Σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το κλωνάρι του θυμαριού, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό για 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε το ρόλο σε ένα πυρίμαχο ταψάκι, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά αέρα στους 220’C βαθμούς. Στο ενδιάμεσο ανοίγουμε και βρεχουμε το κρεας με το ζουμί του. Δέκα λεπτά πριν κλείσουμε το φούρνο, ανοίγουμε το ταψί αλείφουμε με λίγη μουστάρδα και μέλι στο κρέας.
Ψήνουμε ανοιχτό να ροδίσει. Πρόσθετουμε και τα μανιτάρια ολόκληρα μέσα στο ταψί.
Αφαιρούμε το ψαρονέφρι ,το αφήνουμε να χλιαρίνει ,αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και το κόβουμε σε φέτες.
Κρατάμε τον ζωμό στην άκρη το στραγγίζουμε προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί η κρέμα γάλακτος, το κορν φλαουρ και βάζουμε στο μάτι να δέσει η σος όσο πηχτή τη θέλουμε.
Σερβίρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Σαν συνοδευτικό κάνουμε πουρέ πατάτας με καρότα, τα μανιτάρια περιχυμενα με την σάλτσα του φαγητού και ότι σαλάτα θέλουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”