Συνταγές
Νοστιμότατη μαρμελάδα εσπεριδοειδών με πορτοκάλια, μανταρίνια, περγαμόντο και λεμόνι
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2 πορτοκαλιά,2 περγαμόντο,4 μανταρίνια,1 λεμόνι, χυμός ενός πορτοκαλιού, ένα μήλο,ζάχαρη όσο ο πολτός των φρούτων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξύνουμε τα φρούτα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό,τα ξεπικριζουμε τρείς φορές βράζοντας κάθε φορά για πέντε λεπτά.
Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας τα κουκούτσια και τις σκληρές μεμβράνες. Τα βάζουμε στο μουλτι και τα πολτοποιουμε μαζί με το μήλο.
Μετράμε τον πολτό σε ποτήρια και βάζουμε τόση ζάχαρη όσα τα ποτήρια του πολτού.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό,την ζάχαρη,τον χυμό πορτοκαλιού και σιγοβραζουμε την μαρμελάδα μέχρι να δέσει
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση ..
Η γεύση της θα σας συναρπάσει – εύκολη μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη
Δοκιμάστε την και θα ενθουσιαστείτε – μαρμελάδα φράουλα πλούσια σε γεύση και σε αρώματα
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitra Pitsaki
Υλικά
500 γρ. φράουλες
1 κ.σ μέλι
1 κ.σ σπόρους Τσια
προαιρετικά 50 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε τις φράουλες σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά στην κουζίνα.
Μόλις πάρουν βράση, τις ανακατεύουμε και όταν βγάλουν τα υγρά τους, με ένα πηρούνι τις λιώνουμε.
Συνεχίζουμε το βράσιμο, ώστε οι φράουλες να λιώσουν τελείως, και τότε τις βγάζουμε από την φωτιά.
Οταν βγάλουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τους σπόρους Τσία, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει καλά.
Για περίπου μία εβδομάδα αποθηκεύεται σε δροσερό μέρος.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής και κάνε ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή στο κανάλι.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για σπιτική “μαρμελάδα φράουλα” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitra Pitsaki