Συνταγές
Μαμαδίστικο και αγαπημένο παστίτσιο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο μακαρονια Ν 2
750 κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμένο
1 δάφνη
1 ξύλο κανέλας
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο κρασί
Αλατοπίπερο
Λαδι
Για την μπεσαμελ
100 γρ βούτηρο
100 γρ αλέυρι
1 λιτρο γαλα φρεσκο
1 αυγό
Λιγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Λίγο τριμμένο τυρί (Εγώ έβαλα κασερι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλατιά κατσαρόλα βαζουμε λαδι και τσιγαρίζουμε σε μετρια φωτιά τον κιμά να τσιγαριστεί καλά να σπάσουν οι οι σβολοι και να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν και αυτά! Σβήνουμε με το κρασί. Αφηνουμε λίγο να εξατμιστεί και ριχνουμε την ντοματα αλατι πιπερι δαφνη και την κανελα και αφήνουμε μιση ωρα περιπου να βράσει και να μεινει με το λαδι του.
Πεταμε την κανέλα και το δαφνόφυλλο και αφηνουμε στην ακρη. Βραζουμε τα μακαρόνια συμφωνα με τις οδηγιες της συσκευασίας .Στραγγίζουμε . Σε ενα πυρέξ βαζουμε λιγο λαδι ριχνουμε τα μακαρόνια αλατοπιπερώνω ρίχνουμε τον κιμά και ανακατέυω. Στρωνουμε την μπεσαμέλ. Απο επανω σκορπιζουμε λίγο τυρί τριμμένο και ψηνουμε στους 200 μεχρι να παρει ωραίο χρωμα
Για την μπεσαμελ
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μερικά λεπτά να ψηθεί το αλεύρι. Εντω μεταξύ έχουμε ζεστάνει το γάλα. Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι λιγο απο το ζεστό γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε καλά σιγά-σιγά. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγό και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.