Συνταγές
Μία “Πράσινη” Ομελέτα άκρως απολαυστική και χορταστική
Υλικά 1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και τριμμένη 2 μέτρια κολοκυθάκια, πλυμένα και τριμμένα 2 πράσινη πιπεριά, κομμένη λεπτές φέτες 1 μικρό ξηρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο πολύ λεπτές φέτες 1 φλιτζάνι τουφίτσες μπρόκολου, μισοβρασμένες και καλά στραγγισμένες 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά) 3-4 μεγάλα αυγά 4 κουταλιές ελαιόλαδο 3 κουταλιές τυρί κρέμα ή ½ φλιτζάνι […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και τριμμένη
2 μέτρια κολοκυθάκια, πλυμένα και τριμμένα
2 πράσινη πιπεριά, κομμένη λεπτές φέτες
1 μικρό ξηρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο πολύ λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι τουφίτσες μπρόκολου, μισοβρασμένες και καλά στραγγισμένες
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)
3-4 μεγάλα αυγά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές τυρί κρέμα ή ½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα
1 κουταλάκι ξηρή ρίγανη
Ελάχιστο αλάτι
Επί πλέον
Λίγη ρίγανη
Μερικοί κόκκοι πολύχρωμου πιπεριού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, λιώνουμε το σκόρδο στην πρέσα και τα βάζουμε όλα μέσα σε ένα μπολ.
Κόβουμε το βρασμένο μπρόκολο σε πολύ μικρά μπουκετάκια.
Τρίβουμε τη πατάτα και τα κολοκυθάκι στο χονδρό τρίφτη του κρεμμυδιού και τα στύβουμε καλά, για να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα προσθέτουμε στα άλλα χορταρικά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι δύο κουταλιές ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε τα χορταρικά. Τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τα βγάζουμε μέσα σε ένα πιάτο.
Μέσα σε ένα άλλο πιάτο χτυπάμε τα αυγά με το τυρί, λίγο αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αν χρησιμοποιήσουμε τυρί κρέμα, για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας, θα τα χτυπήσουμε με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα των αυγών και το κινούμε, να απλωθεί καλά. Προσθέτουμε και τα χορταρικά και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι, να ενσωματωθούν με τα αυγά.
Ψήνουμε την ομελέτα, ελέγχοντας τις άκρες με μία σπάτουλα. Με τη βοήθεια ενός ρηχού πιάτου την αναποδογυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
Όταν είναι έτοιμη, τη σερβίρουμε ζεστή με μερικούς κόκκους πιπεριού. Καλή όρεξη!
Περισσότερα στο : helengrblog