Γλυκα
Το καλύτερο που έχουμε δει – σπέσιαλ τούρτα μπλακ φόρεστ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Φτιάχνω πρώτα παντεσπάνια:
Χτυπάω 5 αυγά με 125 γρ. ζάχαρη να ασπρίσουν! Σταματάω το μίξερ και ρίχνω σε δόσεις κοσκινισμένα 150 γρ. αλεύρι Φαριναπ, 40 γρ. κακάο, 1 βανίλια.
Ανακατεύω απαλά με μαρίζ και λαδώνω καλά 2 ταψάκια μίας χρήσεως αλουμινένια και μοιράζω το μίγμα.
Τα ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο για 25 λεπτά.
Όταν τα βγάζω τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα αναποδογυρίζω σε λαδόκολλα και τα κόβω! Συνολικά γίνονται 4 πάτοι.
3 χρησιμοποιώ για μέσα και τον 4 για θρύμματα πάνω.
Για το ΣΤΗΣΙΜΟ χρειάστηκα:
600 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες, 30 γρ. άχνη ζάχαρη, 1 κτγ. υγρή βανίλια, 300 γρ. βύσσινο γλυκό κουταλιού και από το βύσσινο το γλυκό το σιρόπι του για τα παντεσπάνια.
Και ξεκίνησα:
Χτύπησα την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ! Στο τελευταίο λεπτό πρόσθεσα σιγά-σιγά την άχνη και την βανίλια.
Και άρχισα ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Έβαλα στο σκεύος της τούρτας το πρώτο παντεσπάνι.
Το πέρασα με πινέλο βουτώντας το στο σιρόπι του γλυκού! Απάνω έβαλα σαντιγύ και πάνω στην σαντιγύ βύσσινο.
Ξανά έβαλα παντεσπάνι+σιρόπιασμα-σαντιγύ-βύσσινο.
Τελείωσα με παντεσπάνι-σιρόπιασμα και σαντιγύ πάνω γύρω-γύρω.
Και διακόσμησα με σοκολάτα-τρίμματα από παντεσπάνι και φυσικά βύσσινο!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για μία οικονομική τούρτα με σαβαγιάρ – Μπουκιά και Συχώριο!
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα σαβαγιάρ
1 μεταλικό κουτί μορφάτ
2 κούπες τσαγιού άχνη ζάχαρη
4 κτσ. κακάο
200 ml. γάλα φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε το μόρφατ με την άχνη και 2 κτσ. γάλα, φρέσκο σε σφιχτή σαντιγύ.
Την χωρίζουμε σε δύο μπολ και στο ένα ρίχνουμε το κακάο και το χτυπάμε για 1 λεπτό.
Βουτώντας δευτερολόπτα στο γάλα, σαβαριάρ τοποθετούμε στο τάπερ ή ταψί πάνω τοποθετούμε άσπρη σαντιγύ, ξανά μπισκότα και πάνω σοκολατένια σαντιγύ και τέλος σαντιγύ.
Και αντίστροφα πρώτα σοκολατένια σαντιγύ και μετά άσπρη.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.