Συνταγές
Πολύ ωραίοι αφράτοι λουκουμάδες – ότι πρέπει ζεστά ζεστά για πρωϊνό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Talida Marin– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
200 ml ζεστό γάλα
40 γρ ζάχαρη
7g ξηρή μαγιά
λίγο αλάτι
1 αυγό
40g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια και ξύσμα άπω ένα λεμόνι
Για τηγάνισμα
300-400ml λάδι
Για διακόσμηση
κρυσταλλική ζάχαρη
ζάχαρη άχνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με μια σύρμα μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν.
Πάνω από το ληφθέν μείγμα βάζουμε αλεύρι αναμεμιγμένο με αλάτι, αυγό και βούτυρο.
Τώρα που έχουμε βάλει όλα τα συστατικά, αρχίζουμε να ζυμώνουμε και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Από αυτό σχηματίζουμε μια μπάλα και την αφήνουμε σε ένα σκεπαστό μπολ για 50 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος.
Αφού αυξηθεί η ζύμη, διαιρέστε την σε 12 ίσα μέρη, από τα οποία θα σχηματίσουμε 12 μπάλες που θα βάλουμε στην επιφάνεια εργασίας και θα τις καλύψουμε με πλαστικό περιτύλιγμα, ώστε να μην σκληρύνουν ενώ διαμορφώνουμε τα ντόνατς.
Παίρνουμε μια μπάλα ζύμης και σχηματίζουμε μια χορδή περίπου 50-60 cm και θα πλέξουμε το ντόναλτς .Τα διαμορφωμένα ντόνατς τοποθετούνται στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, καλύπτονται με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήνονται να ανυψωθούν για άλλα 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι ή κατσαρόλα και όταν είναι έτοιμο, τηγανίζουμε τα ντόνατς.
Τα γυρίζουμε και στις δύο πλευρές για να τηγανίσουμε ομοιόμορφα και μετά τα βγάζουμε σε μια χαρτοπετσέτα που θα βοηθήσει στην απορρόφηση της περίσσειας λαδιού.
Η Συνταγή είναι από κ. Talida Marin– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.