Συνταγές
Υπέροχα και όμορφα φτιαγμένα λουκανοπιτάκια με γαλοπούλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
2 αυγά
1 κουταλάκι ζάχαρη
250 γρ γάλα
6 γρ μαγιά ξηρή
500 γρ αλεύρι
Μισό κουταλάκι γλ αλάτι
60 γρ βούτυρο
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ
Λουκάνικα γαλοπούλας
Τυρί μοτσαρέλα
Τριμμένη παρμεζάνα
Λίγο τυρί κρέμα
Μερικά φυλάκια μαϊντανού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά .
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα αυγά το γάλα χλιαρό ,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με κουτάλι .
Προσθέτουμε το αλεύρι με την μαγιά ,ρίχνουμε και το αλάτι και ζυμώνουμε με τα χέρια, αφού πάρει όλο το αλεύρι βάζουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα να γίνει ένα μαλακό και λείο ζυμαρακι .
Το αφήνουμε 45 λεπτά περίπου να φουσκώσει .
Κατόπιν το χωρίζουμε σε μπαλάκια 60 με 65 γραμμαρίων το καθένα ,τα ανοίγουμε με τα χέρια μας βάζουμε το λουκάνικο και το τυρι μοτσαρέλα σε μπαστούνια και τυλίγουμε σε ρολάκι .
Όταν τα τελειώσουμε όλα τα αλειφουμε με νερό και τα βουτάμε σε τριμμένη παρμεζάνα ,με ένα μαχαίρι τα χαράζουμε σε τέσσερις μεριές και τα γυρίζουμε σε κύκλο .
Με ένα ψαλίδι κουζίνας κόβουμε λίγο στο πάνω μέρος της ζύμης και βάζουμε λίγο τυρί κρέμα και ψιλοκομμένο μαϊντανο .
Τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 18 με 20 λεπτά
Γίνονται πολύ αφράτα και νοστιμα .
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.