Συνταγές
Έτσι για κάτι στιγμές λυγούρας – τέλεια λουκανικοπιτάκια , ζουμπουρλούδικα κι αφράτα!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
200ml γάλα χλιαρό 180 ml καλαμποκέλαιο μια κουταλιά του γλυκού αλάτι μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη ένα αυγό ένα φακελάκι μαγιά500- 600γρ αλεύρι το ρίχνουμε σιγά-σιγά μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα σε ζεστό περιβάλλον χωρίζουμε σε τρεις μπάλες και κάθε μία την ανοίγουμε ένα φύλλο κόβοντας τριγωνακια
βάζουμε την γέμιση μας εγώ έβαλα μουστάρδα και από ένα μίνι λουκανικάκι και τα τυλίγουμε σαν κρουασανακια από πάνω αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό και λίγο σουσάμι
ψήνουμε στους 200 αντιστάσεις
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για τέλεια καλοψημένη και νόστιμη λουκανικόπιτα…
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε 2 φύλλα σφολιάτας, τα ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη και κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 κομμάτια.
Σε ένα μπωλ (1ο) έχω χτυπήσει 2 αβγά με λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σε ένα άλλο μπωλ (2ο) έχω χτυπήσει 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ.
Παίρνουμε το πρώτο φύλλο αλείφω με τα υλικά του πρώτου μπωλ και στην συνέχεια με τα υλικά του δεύτερου μπωλ.
Βάζουμε τυρί του τοστ, λουκάνικο Φρανκφούρτης, αλείφουμε το λουκάνικο με κέτσαπ-μουστάρδα, το τυλίγουμε με πιπεριά Φλωρίνης, ρίχνουμε τυρί τριμμένο και τυλίγουμε με την ζύμη μου.
Μόλις φτιάξουμε το μπαστουνάκι μου το αλείφουμε με τα υλικά του πρώτου μπωλ, ρίχνουμε λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° για σαράντα λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.