Σοκολατα
Zουμερή και υπερ. αφράτη Λευκή Σοκολατόπιτα – διαφορετική με ότι έχετε δει μέχρι τώρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δεν έχω ξαναδεί πουθενά τέτοια σοκολατένια!!
Πραγματικά πρωτότυπη εκδοχή
Ξεχωριστή και σίγουρα πεντανόστιμη Λευκή Σοκολατόπιτα
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
για την πίτα
-4 αυγά
-200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-210 γρ. γάλα
-110 γρ. ηλιέλαιο
-3 βανίλιες
-230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-25 γρ. μπέικιν πάουντερ
για το σιρόπι λευκής σοκολάτας
-550 γρ. γάλα
-150 γρ. ηλιέλαιο
-300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-180 γρ. λευκή κουβερτούρα
-βανίλιες
για το γλάσο λευκής σοκολάτας
-50 γρ. κρέμα γάλακτος 35 %
-150 γρ. λευκή κουβερτούρα
για διακόσμηση
-σταγόνες λευκής σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού χτυπήσουμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρι έως ότου να αφρατέψουν, προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, το ηλιέλαιο και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Στη συνέχεια, μέσα από ένα κόσκινο αδειάζουμε στον κάδο το αλεύρι με το μπέηκιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα στρογγυλό ταψί 30 εκατοστών το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή ώρα ελέγχοντας το καλό ψήσιμο με ένα ξυλάκι.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε την πίτα σε κομμάτια.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της λευκής σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και βράζουμε για 1 λεπτό μετά την αρχή του βρασμού. Κατόπιν με το σύρμα ή με ραβδομπλέντερ ανακατεύουμε καλά.
Σιροπιάζουμε με ζεστή πίτα και ζεστό σιρόπι.
Προχωράμε στην παρασκευή του γλάσου λευκής σοκολάτας.
Λιώνουμε τα υλικά και το γλάσο το απλώνουμε ομοιόμορφα στην πίτα.
Πασπαλίζουμε με σταγόνες λευκής σοκολάτας.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει καλά.
Κατόπιν, διατηρείται εντός ή και εκτός ψυγείου.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις και εσύ σπίτι σου την πιο νόστιμη συνταγή για “Λευκή Σοκολατόπιτα”
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι, και καλή σου απόλαυση..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT