Συνταγές
Λεμονόπιτα με ελβετική μαρέγγα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη για ταρτιερα 22 εκ.
200γρ. αλεύρι
100γρ. Βούτυρο.
80γρ.ζαχαρη άχνη.
1κροκος αυγό.
1 πρέζα αλάτι
βανίλια.
για την κρέμα λεμονιού.
80γρ χυμός λεμονιού
80γρ νερό
3κροκοι αυγά.
100γρζαχαρη κρυσταλλική.
20γρκορν Φλάουερ
200ml κρέμα γάλακτος.
5 γρ ζελατίνη
βανίλια
50 γρ βούτυρο.
για την μαρεγγα
130 γρ ασπράδια
130 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
σε ένα κατσαρολάκια βάζουμε τον χυμό
λεμόνι και το νερό με την μισή ζάχαρη
σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τους κρόκους την άλλη ζάχαρη καί τό κορν Φλάουερ και τα χτυπάμε καλά μόλις το νερό με το λεμόνι αρχίζουν να βράζουν τα ρίχνουμε σιγά σιγά στους κρόκους
τα ξαναβάζουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνεχώς να μη κολλήσει μετά το περνάμε από τη σιτα βάζουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας καλά και μετά βάζουμε και το βούτυρο αφήνουμε να κρυώσει καλά ενσωματώνουμε με την σαντιγί που έχουμε κάνει τη κρέμα γάλακτος.
καί την απλώνουμε στη ταρτιερα.
μετά κάνουμε την μαρεγγα
σε Μπεν Μαρί βάζουμε τους κρόκους
και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα αυγοδαρτη μόλις η θερμοκρασία φθάσει στους 75c τους βάζουμε σε άλλο κρύο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα και διακοσμούμε τη πίτα μας.
Η Συνταγή είναι της κ. Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.