Συνταγές
Λαχταριστή πίτα με λάχανο τουρσί – μια γέμιση που αφήνει εντυπώσεις!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι
1/2κ.γ αλάτι
250 μλ χλιαρό νερό
1κ.γ ξηρή μαγιά
1.κ.σ ξύδι
1/2 κ.γ σόδα μαγειρικής
1κ.σ γιαούρτι
Για τη γέμιση
1 όχι πολύ μεγάλο λάχανο ψιλοκομένο όποιο το τσιγαριζω για 20 με 30 λεπτά με 1 κ.σ κόκκινο πιπέρι και ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω όλα τα υλικά για τη ζύμη και τη χωρίζω σε 4 μπαλάκια. Τα αφήνω σε ένα μπολ σκεπασμένα με μεμβράνη και μετα τυλιγμένα σε μία κουβερτούλα για 30 λεπτά.
Κάθε μία μπάλα ανοίγω σε φύλλο ραντίζω με λίγο λαδάκι βάζω από το λάχανο και τυλίγω σε ρόλο και μετά σε σαλιγκάρι σε λαδομενο ταψί. Το κάνω και με τις υπόλοιπες 3 μπάλες.
Τα βουτυρώνω ελαφρώς από πάνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο βουτυρώνω ξανά από πάνω και σκεπάζω με μία πετσετούλα για 10 με 15 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για βαζα τουρσί με πιπεριές κέρατο γλυκιές, πιπεριές μικρές καυτερές αγγουράκι, καρότο, άνηθο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
ΥΛΙΚΑ
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
Σε γυάλινες μπουκάλες προσθέτουμε:
1 κ.σ αλάτι
1.κ.σ ζάχαρη,
ολόκληρες σκελίδες σκόρδο όσες θέλετε, προσθέτουμε τα ανάμεικτα λαχανικά και
τον άνηθο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε μια κούπα νερό και το υπόλοιπο μέχρι να γέμιση ξύδι(κατά προτίμηση άσπρο).
Κλείνουμε τις μπουκάλες, ανακινουμε 2-3 φορές και τις τοποθετούμε σε σκιερό μέρος.
Σε 3-4 μέρες είναι έτοιμο προς κατανάλωση με λίγο ελαιόλαδο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”