Συνταγές
Καλές γιορτές με υγεία! Τρουφάκια με καρύδα σήμερα!!! Καλές γιορτές με υγεία!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Kaimakami – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ενα πακέτο μπισκότα πτι μπερ
Ένα ζαχαρούχο
Ενα σακουλάκι καρύδα
Μία κούπα καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
Στο μούλτι αλέθουμε τα μπισκότα, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ ζαχαρούχο και καρύδια, ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο ψυγείο για δέκα λεπτά, βρέχουμε τα χέρια μας με κονιάκ, πλάθουμε σε μπαλάκια ρολάρουμε στη καρύδα, τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξουν. Εύκολα και γρήγορα.
Η Συνταγή είναι από Maria Kaimakami – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Λαχταριστά τρουφάκια, εύκολα και γρήγορα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”
ΥΛΙΚΑ
3 φλ. καρυδόψιχα
1,5 φλ. τριμμένη φρυγανιά
3 κτσ. κακάο
1 βανίλια
ξύσμα από πορτοκάλι
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας, (έβαλα λικέρ ρόδι)
τρούφα ή καρύδι τριμμένο ή λιωμένη σοκολάτα για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και το λικέρ να πάρουν βράση.
Τρίβουμε την καρυδόψιχα στο μούλτι.
Αφού πάρει βράση το σιρόπι, ρίχνουμε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε 1 λεπτό να δέσουν.
Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Όσο κρυώνει θα σφίγγει το μείγμα.
Πλάθουμε τα τρουφάκια μου και τα περνάμε από τριμμένο καρύδι.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”