Συνταγές
Αν και ξέρουμε τι κρύβει, κάθε φορά το κόβουμε με λαχτάρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φυλλο κανταίφι 400γρ
400 γρ. βούτυρο φρέσκο..εγώ παίρνω χύμα Χελμός!
Γέμιση:
200 γρ. Καρύδι
1 κ.σ. Ζάχαρη
2κ.γ. κανέλλα
1κ.γ. γαρύφαλλο
Σιρόπι:
600 γρ. Ζάχαρη
400 γρ. Νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
1κ.τ γλυκού μαστίχα σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τυλίγουμε το κάθε κανταΐφι με την γέμιση που έχουμε κόψει στο μπλεντερ, και τα τοποθετούμε στο ταψί!!Περιχύνουμε με το λιωμένο και καυτό βούτυρο
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 1 ώρα
Έχουμε βράσει το σιρόπι για ένα τέταρτο και το έχουμε αφήσει να κρυώσει.
Ρίχνουμε με κουτάλα στο γλυκό μόλις βγει από το φούρνο και είναι καυτό
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.