Συνταγές
Το καλύτερο φαγητό όλων – λαχανοντολμάδες με λεμονάτη κρεμώδη σάλτσα
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα φύλλα του λάχανου, βυθίζοντας το σε νερό που βράζει
Για την γέμιση:
1 κιλό κιμά, ανιθος ψιλοκομμένος, μαϊντανός ψιλοκομμένος, κρεμμύδι τριμμένο, ένα κολοκύθι τριμμένο,ένα καρότο τριμμένο,ένα αυγό, τρεις κουταλιές ρύζι Καρολίνα, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι. Ζυμωνουμε τον κιμά
Από κάθε φύλλο αφαιρούμε το χοντρό κοτσάνι και βάζουμε μια κουταλιά γέμιση. Τυλίγουμε τον ντολμα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και στρώνουμε τον πάτο με μερικά φύλλα λάχανου. Βάζουμε τους ντολμάδες τον έναν δίπλα στον άλλον, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ζεστό νερό να μισοσκεπασει τους ντολμάδες. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και σιγοβραζουμε το φαγητό. Όταν γίνει το φαγητό πρέπει να έχουμε ένα με δυο φλιτζάνια ζουμί
Σε μπωλ χτυπάμε δυο ασπράδια μαρέγκα και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τους κρόκους, χυμο λεμονιού και το ζουμί του φαγητού. Αυγοκοβουμε τους ντολμάδες και κατεβάζουμε αμέσως το φαγητό από την φωτιά
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!