Συνταγές
Αγαπημένοι Λαχανοντολμάδες για σήμερα!! Γίνονται πεντανόστιμοι.
Η συνταγή είναι από Αννα Μπουρτζα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 λάχανο μέτριο, μισό κιλό κιμά, μισή κούπα ρύζι, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, άνηθο, λάδι, 1 κρεμμύδι με δύο.
Πλένουμε το λάχανο κόβουμε από κάτω το χοντρό μέρος το βάζουμε μέσα σε νερό να βράσει.
Μόλις βράσουν λίγο τα φύλλα τα βγάζουμε σιγά- σιγά.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι, βάζουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, άνηθο και στο τέλος ρύζι και λίγο νερό. Γεμίζουμε ένα- ένα τα φύλλα του λάχανου με λίγο κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκια.
Στρώνουμε ενα φύλλο λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας.
Μετά βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, τούς ρίχνουμε νεράκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν τούς βράσετε σε κατσαρόλα απλή τούς βάζετε ενα πιατάκι από επάνω για να μή χαλάσουν το σχήμα τους, αν τους κάνετε σε χύτρα δε χρειάζεται πιάτο.
Ένα Τιπ για να μη παδεύεσαι.
Εάν έχεις χώρο στο καταψύκτη τοποθέτησε 1 ή 2 λάχανα. Μετά από 1 έως 2 εβδομάδες βγάλε το 1 από βραδείς, και το πρωί ετοίμασε μόνο τη γέμιση. Θα κάνεις λαχανοντολμάδες όσο μικρούς ή μεγάλους τους θέλεις γιατί το φύλλο θα είναι τόσο εύπλαστο, χωρίς να σκίζεται. Με ένα ψαλίδι μαγειρικής αφαίρεσε το σκληρό σημείο του φύλλου, τοποθετησέ τα στο πάτο της κατσαρόλας και τύλιγε εύκολα κι απλά.
Η συνταγή είναι από Αννα Μπουρτζα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.