Συνταγές
Το ιδανικό γεύμα για σήμερα είναι οι λαχανοντολμάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση:
-1/2 κιλό κιμά
-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι Καρολίνα
-1 αυγό
-λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι πιπέρι ρίγανη
-λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε από το προηγούμενο βράδυ το λάχανο για να είναι κρύο.
Ζυμώνουμε τον κιμά. Παίρνω ένα ένα φύλλο του λάχανου, βάζουμε λίγο από τη γέμιση και διπλώνουμε .
Τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας λίγα φύλλα από το λάχανο και μετά γύρω γύρω γεμίζουμε την κατσαρόλα.
Γεμίζουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν και βάζουμε ένα πιάτο από πάνω για να μη διαλυθούν. Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο κι ένα κύβο λαχανικών.
Για το αυγολέμονο :
Σε μια κούπα βάζω λίγο από το ζωμό και ρίχνω μέσα κορν φλαουρ 2-3 κτσ. και ανακατεύω. Χτυπάω σε ένα πιάτο 2 αυγά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω μια κούπα ακόμη από το ζωμό και ρίχνω μέσα την κούπα με το κορν φλαουρ και τα αυγά καθώς και λεμόνι και αλάτι όσο θέλουμε.
Βάζω στη φωτιά κι ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρέμα. Τέλος, ρίχνω το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κουνάω για να πάει παντού.
Η συνταγή είναι από Έλενα Κωστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!