Συνταγές
Λαχανοντολμάδες που πρέπει να τους φτιάξετε οπωσδήποτε! Θα σας ξετρελάνουν!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
αυτή τη φορά τα κανουμε όλα σε μια ώρα.
(βαζουμε λα ωμό τον κιμά για να μην δυσκολευτώ στο τύλιγμα που γλυστραει ο σωταρισμενος) οπότε με ωμό κιμά τελείωσουμε τα πάντα σε μια ώρα και ίσως λιγότερο…
Ζεματισα το λάχανο μου αφαίρεσα τα φύλλα.. Αφαίρεσουμε το κεντρικό νεύρο που είναι σκληρό και έβαλα μέσα κιμά
μισό κιλό μοσχάρι
200 γρ χοιρινό
ρύζι Καρολίνα με το μάτι
αλάτι πιπέρι δυόσμο μαϊντανό άνηθο δύο κρεμμύδια ψιλό κομμένα με μαχαίρι , λίγο ελαιόλαδο και πρέζα κύμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τυλίγουμε και αφού έχουμε στρώσει τα άχρηστα φύλλα που δεν τυλιγονται στον πάτο της κατσαρόλας
βάζουμε στριμωχτα τους ντολμαδες και γεμίζουμε με νερό βάζουμε αλάτι λίγο λάδι και ένα πιάτο..
Βράζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία 1 ώρα και κάτι.. Ανάλογα.. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί..
Μόλις είναι έτοιμοι αδιαζω τον ζωμό σε μια κατσαρόλα και έκανα την κρέμα
με μια μικρή παραλλαγή στην ποσότητα υλικών, αντί για το δικό μου κλασικό αβγολέμονο..
Έβαλα σε μια κατσαρόλα τον ζωμό και πρόσθεσα 2 κουταλιές κορν φλάουρ
2 αβγά ολόκληρα, 2 λεμόνια χυμό, αλάτι πιπέρι (βούτυρο δεν είχα δεν έβαλα)
το βραζουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει ελάχιστα και το έριξα στην κατσαρόλα μου
* Το λάχανο αμα χωράει φυσικά να το βάζετε κατάψυξη μια ημέρα πριν, μην παιδεύστε με βρασιματα
** Αλλη ευκολη λυση, αντι για βρασιμο, ειναι σστοα μικροκυμματα τυλιγμενο με μεμβρανη, για 20λ., η και περισσοτερο, αναλογα το μεγεθος…εγω προτιμω να παιρνω 2 μικροτερα λαχανα ωστε να χωρανε ανετα…
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Μπο – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.