Συνταγές
Να τρώει η μάνα και το παιδί να μην δίνει! Οι λαχανοντολμάδες είναι από τα αγαπημένα μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
κοψουμε το κοτσάνι από το λάχανο το έβαλα σε αλατισμένο νερο που βράζει το εβρασα μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα. Όταν έγινε το έβγαλα και αφήνουμε να κρυώσει, σε ένα τηγάνι σοταρισουμε τον κιμά με 2 φύλλα Δάφνης
σοταρισουμε για 5 λεπτά ρίχνω λάδι σοταρισα λίγο ακόμα αφαιρουμε τα φύλλα Δάφνης ρίχνω 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα σοταρισα λίγο ακόμα ρίχνουμε το ρύζι
ανακατεύουμε 2 φρέσκα κρέμμυδακια ψιλοκομμένα, ξύσμα λεμονιού αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανό ψιλοκομμένο ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
Παίρνουμε το λάχανο ανοίγω τα φύλλα προσεχτικά, σε μια κατσαρόλα έβαλα σέλινο, μαϊντανό όπως είναι όχι κομμένα, 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο στα 2,βάζω τα φύλλα που δεν κάνουν για τύλιγμα τυλίγουμε τους Λαχανοντολμαδες
τους βάζουμε με την σειρά ρίχνω 2 κούπες νερό +1 κούπα από το ζουμί που βρασουμε το λάχανο. Αλάτι πιπέρι, 1 ζωμό λαχανικών λίγο λάδι σκεπάζουμε με ένα πιάτο και με το καπάκι σιγοβραζουμε .
Όταν γίνουν παίρνουμε το ζουμακι το βάζω σε ένα κατσαρολακι, σε ένα βαθύ μπολ στιψουμε 1 +μισό λεμόνι έριξα 3 κουταλιές κοφτές τις σούπας κορν φλάουρ
ανακατεύουμε ρίχνουμε το μείγμα στο κατσαρολακι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Χτυπάμε 1 αυγο πολύ καλα ρίχνουμε λίγο από το ελαφρώς δεμένο ζουμακι στο αυγό
χτυπάμε και το ρίχνουμε στο κατσαρολακι ανακατεύουμε και περιχυνω τους Λαχανοντολμαδες
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.