Συνταγές
Λαχανοντολμάδες με σως γιαουρτιού – Φανταστικό, γευστικότατο και καλοφτιαγμενο φαγητό.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα λάχανο, κόβουμε το κοτσάνι κ το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να βράσει με κλειστό καπάκι.
Όταν αρχίζει κ μαραίνεται, βγάζουμε ένα ένα φύλλο κ τα βάζουμε σε ένα τρυπητό.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα τάπερ βάζουμε μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά, φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, άνιθο, δυόσμο, φρεσκοτριμμένη ντομάτα, αλάτι,πιπέρι, λάδι κ μια κούπα πλυμένο ρύζι Καρολίνα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε φύλλα από το βρασμένο λάχανο στον πάτο. Τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες κ τους βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο., ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι
βάζουμε ένα πιάτο γεμίζουμε νερό μέχρι να καλύψει το πιάτο κ το βάζουμε να βράσει.
Σε ένα μπωλ βάζουμε γιαούρτι στραγγιστό, τριμμένο σκόρδο, άνιθο, μουστάρδα κ αφού βράσουν οι ντολμάδες παίρνουμε λίγο ζωμό κ το ρίχνουμε στο γιαούρτι,ανακατεύουμε κ σερβίρουμε.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.