Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό φαγητό – λαχανοντολμάδες και γιαπράκια με αμπελόφυλλα αυγολέμονο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ενα αφράτο λάχανο
Μερικά αμπελόφυλλα
ΓΕΜΙΣΗ
500 γρ κιμά ανάμικτο
Δυο κρεμμύδια ξερά τριμμένα
Τρία φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Ενα καρότο τριμμένο
1/2 ματσάκι άνιθο, λιγο μαϊντανό
Δυο κουταλιές ξερό δυόσμο
Ενα φλυτζάνι ρύζι για γεμιστά
Αλάτι, πιπέρι, ελαιολαδο, νερό
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Δυο αυγά, δυο λεμόνια, μια κ.σ.κορν φλάουρ αν θέλετε
Το λάχανο και τα αμπελόφυλλα ζεματισμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ετοιμάζουμε τη γέμιση με ολα τα υλικά ψιλοκομμένα και το καρότο τριμμένο στον τρίφτη
Ανακατεύουμε πολύ καλά, ζυμώνουμε ελαφρά και βάζουμε απο μια κουταλίτσα γέμιση σε κάθε φύλλο, τυλίγουμε και τ αραδιάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα, αφού έχουμε στρώσει απο κάτω μερικά φύλλα για να μη “πιάσει” το φαγητό
Ρίχνουμε νερό ζεστό μεχρι να τα καλυψει, λαδακι, αλατακι αν θελει, ενα πιατο απο πανω να τα συγκρατεί και βραζουμε για 40 περίπου λεπτα, η μεχρι να γινει το ρυζι και να μαλακωσουν τα φυλλα
Μολις κρυωσουν ελαφρα, ετοιμαζουμε το αυγολέμονο και περιχυνουμε τα ντολμαδακια μας
Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.