Συνταγές
Εύκολο στην παρασκευή με απλά υλικά που εχουμε στο σπιτι μας – το καλυτερο νηστίσιμο γλυκάκι – λαδορεβανί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Ρουλα Λυρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
5 ποτηρια νερό
1 ποτηρι χυμο πορτοκ. Λεμονι
1κιλο ζαχαρη
2 ποτηρια νερού σχεδον ελαιολαδο
Ξυσμα απο 1 πορτ.και 1 λεμονι
3 βανιλιες
Λιγα ασπρισμενα αμυγδαλα.
Μισο κιλο σιμιγδ.χοντρο
Μισο κιλο σιμιγδ. Ψιλο
3κ.σ.αλευρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε μια κατσαρολα τα 6 πρωτα υλικα και αφηνουμε να βρασουν να λιωσει η ζάχαρη.
Ανακατευουμε σε ενα μπωλ τα σιμιγδαλια και το σλευρι
Οτα βρασει η κατσαρολα ριχνουμε βροχηδον τα σιμιγδ. Ανακατευοντας με ξυλινη κουταλα.
Ειναι ετοιμο οταν το μίγμα ξεκολά απο την κουταλα σε 3-4 λεπτα
Αδειαζουμε σε λαδωμενο ταψι νο 36 το στρωνουμε ομορφα κοβουμε κοματια και τοποθετουμε τα αμυγδαλα..
Ψηνουμε 1 ωρα σε 220 β.περιπου….να ροδισει
Αν θελουμε οταν κρυωσει βαζουμε ζαχαρη και κανελα..
Νόστιμη συνταγή από “Ρουλα Λυρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ο ενθουσιαμός στην κουζίνα δεν σταματάει.. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή για θαυμάσιο γλυκό πολύ αφράτο και πετυχημένο – αυγορεβανί!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
12 αυγά 12 κουταλιές ζάχαρη μισό κιλό σιμιγδάλι ψιλό 2 βανίλιες ξύσμα από ένα πορτοκάλι και το χυμό και από 1 λεμόνι και το χυμό μισό ποτηράκι κρασιού ούζο για το σιρόπι 1 κιλό ζάχαρη 3 ποτήρια νερό μισό λεμόνι και μισό πορτοκαλί γίνεται ένα σιρόπι ούτε πολύ πηχτό ούτε εγώ χτυπάμε ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τους κρόκους ρίχνουμε τα αρωματικά μας όλα στο τέλος ρίχνουμε το σιμιγδάλι η δόση είναι για ένα ταψί 36 νούμερο
Για να το κάνουμε πιο εύκολο στο να το φάνε και τα παιδιά βαζουμε στο ένα τρίτο της κρέμα 2 κουταλιές κακάο και το ανακάτευουμε με το κίτρινο μέρος
Η συνταγή μας είναι πανέτοιμη και μπορείτε πλέον να σερβίρετε το αυγορεβανί. Καλή επιτυχία!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”