Συνταγές
Να ζήσετε να τον/η θυμάστε – συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας κόλλυβα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Euridiki Kanatseli – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο σιτάρι ( 500 γρ.)
250 γρ.αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα.
250 γρ.καρύδιακομμένα.
250 γρ.σταφίδα μαύρη
250 γρ.σταφίδα ξανθή
150 σουσάμι καβουρδισμένο
1 μικρό φάκελο φρυγανιά
ρόδι το ένα είναι πολύ βάλε το μισό, λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο.
Και 1 φάκελο άχνη ζάχαρη.
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
γαρύφαλλο τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού τα έχεις όλα έτοιμα σε ένα μπολ βάζεις το σιτάρι, αμύγδαλα,καρύδι,σταφίδες,κανελογαρύφαλλο,ρόδι,μαϊντανό και λίγο σουσάμι τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μετά γεμίζουμε το πιάτο αφήνοντας ένα δάχτυλο από επάνω κενό, το πατάμε με την παλάμι μας απαλά
μετά προσθέτειςτην φρυγανιά σκορπώντας τη να πάει παντούτο ίδιο κανείς και με το σουσάμι τα πατάς ελαφρώς με την βοήθεια ενός λαδόχαρτου και τέλος την ζάχαρη πατώντας την σε κάθε πρόσθεση ζάχαρης,τώρα βάζεις ζάχαρη όσο το θες εσύ να είναι γλυκό
αφού το διακοσμήσεις εσύ με ότι θες από πάνω στο τέλος ρίχνεις από ψηλά χοντρή ζάχαρη για να καλύψεις της ατέλειες….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Euridiki Kanatseli – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Άρτος του Αγίου Φανουρίου! Βοήθεια μας, να μας χαρίζει υγεία!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
650 γρμ αλεύρι Γ.ο.χ
2 φακελάκια μαγιά
1/2 κούπα λάδι
150 γρμ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι μαστίχα
1/2 κουταλάκι κανέλλα
300 γρμ νερό χλιαρό
1/4 κουταλιού γλυκού γαρύφαλλο
1/4 κακουλε
1/4 γλυκάνισο
1/4 μαχλέπι
2-3 κουταλιές σούπας σουσαμι
Ξύσμα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκανακι βαζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μια μαλακια ζύμη που κολαει ελαφρώς
Σκεπάζουμε για μια ώρα σε ζεστό μέρος
Στη συνέχεια ζυμώνουμε ξανά, και τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψί, και αφήνουμε άλλη μια ώρα να φουσκώσει
Ψήνουμε σε αντίσταση 200 βαθμούς για μια ώρα
Μόλις τον βγάλουμε ζεστό όπως είναι αλειφουμε με μέλι, και πασπαλίζουμε με σουσαμι, η ψιλοκομμένο καρύδι
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.