Συνταγές
Κυριακάτικο γαλακτομπούρεκο – ένα αγαπημένο γλυκάκι που αν γίνει με τα σωστά υλικά είναι υπέροχο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα να ζεσταθεί 600 γρ. γάλα.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε :
-2 αυγά + 1 κρόκο
-2 κτσ. Κορν φλάουρ
-3 κτσ. σιμιγδάλι ψιλό
-3 βανίλιες
-4 γεμ. κτσ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε χτυπώντας με το σύρμα το γάλα στο μπωλ, το ανακατεύουμε καλά και το ξαναγύρναμε όλο στην κατσαρόλα να πήξει.
Όταν το βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε 2 γεμάτες κτσ. βούτυρο καλό και λίγο ξύσμα πορτοκάλι.
Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα.
Θα χρειαστούμε 2 συσκευασίες φύλλο Βηρυτού και 250 γρ. βούτυρο.
Βουτυρώνουμε κάθε φορά 3 φύλλα τα κόβουμε σε 3 λουρίδες.
Βάζουμε από 1 κτσ. κρέμα και τυλίγουμε καλά.
Βουτυρώνουμε καλά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου στις αντιστάσεις.
*Τό φύλλο το κόβουμε απο το πλάτος ή όπλως το διπλώνουμε στα 3 αφού το βουτυρώσουμε.
1 πακέτο φύλλο βγάζει 16 κομμάτια.
ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτ. ζάχαρη
2 νερό
Λίγο χυμό λεμόνι και μια φλούδα.
Βράζουμε 10 λεπτά.
Καυτό το γλυκό κρύο το σιρόπι.
(εδώ βλέπετε τη μισή δόση).
Η συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!