Συνταγές
Κρουασάν για μικρούς και μεγάλους με γέμιση μερεντα αμύγδαλο κουβερτούρα…..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Terzidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Πραγματικά θα μοιάζουν σαν τα έτοιμα κρουασάν..
ΥΛΙΚΑ:
100.ml νερο 200 ml γαλα ,
15 γρ.ξηρη μαγια ,
2 κλ.σ.ζαχαρη,
1 αυγο ,
100ml.ηλιελαιο,
1 κλ.γ.αλατι.,
αλευρι περιπου 500 με 600 γρ.ζυμη μαλακή
Γέμιση
4 κλ.σ.μερεντα ,
4 κλ.σ.αμυγδαλα,
100 γρ.κουβερτουρα ,( στο μουλτι με τα αμυγδαλα)
3 κλ.σ.γαλα
1/2 κλ.γ.κανελα.τα ανακατευουμε ολα μαζι.
100 γρ.βουτυρο λιωμενο για τα φυλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ διαλυουμε την μαγια με το νερο προσθετουμε ολα τα υπολοιπα και ζυμωνουμε χωριζουμε την ζυμη σε 8 μπαλακια
Ανοιγουμε με τον πλαστη ενα ενα φυλλο τα αλοιφουμε με λιωμενο βουτυρο ,τοποθετουμε το ενα πανω στο αλλο τα βαζουμε στο ψυγειο για 20 λεπτα και ανοιγουμε ολα μαζι ενα φυλλο μεγαλο οχι λεπτο
Χαραζουμε τριγωνακια βαζουμε την γεμιση και τυλιγουμε αλειφουμε με κροκο και λιγο γαλα ψηνουμε για 20 με 25 λεπτα αερα
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Terzidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.