Συνταγές
Κλασσικό και αγαπημένο!! Εύκολο νόστιμο και υγιεινό ρυζόγαλο – να το απολαύσετε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Καρύδη-Ζιώρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1000 ml. γάλα
250 γρ. ρύζι καρολίνα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
κανέλα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να πιει το νερό.
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ,ταυτόχρονα, βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά.
Προσοχή μην φουσκώσει και χυθεί το γάλα.
Προσθέτουμε το ρύζι στο γάλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην μας κολλήσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το ρυζόγαλο.
Μοιράζουμε σε μικρά μπολάκια και πασπαλίζουμε με την κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Καρύδη-Ζιώρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κρεμώδες επιδόρπιο σοκολάτας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Loukoumaki”
ΥΛΙΚΑ
80 γρ κουβερτούρα
450 γρ γάλα
80 γρ ζάχαρη άχνη
40 γρ κακάο
40 γρ κορν φλάουρ
3 κσ κακάο για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στο γάλα τη ζάχαρη, το κακάο και το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν
Περνάμε από σουρωτήρι και βάζουμε σε κατσαρόλα.
Ρίχνουμε και τη κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και να κάνει φουσκάλες.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μία στενόμακρη φόρμα ή ένα μικρό βαθύ μπολ, στρώνουμε με μεμβράνη και ρίχνουμε την κρέμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, 3-4 ώρες.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κακάο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”