Συνταγές
Το απόλυτο μπισκοτογλυκό – ο συνδυασμός κρέμας κάστανου και σοκολάτας με μια “υποψία” brandy, απλά απερίγραπτος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκες συνταγες-Χωριάτικα και Σπιτικά – Country Home”
Υλικά (ταψί ν40)
3 πακέτα μπισκότα (τύπου Μιράντα)
Για την κρέμα
2 τενεκεδένια κουτάκια ermol/morfat
1/2 κούπα φρέσκο γάλα
600 γρ. πουρέ/μαρμελάδα κάστανο
1 κοφτό κ.γ. κανέλα
1 σφηνάκι brandy
Για τη γκαναζ σοκολάτα
350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας χτυπώντας αρχικά σε μέτρια ταχύτητα το ermol/morfat μέχρι να “αφρατέψει”. Εν συνεχεία προσθέτουμε τον πουρέ/μαρμελάδα, την κανέλα και τέλος το brandy. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο.
Τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα. Απλώνουμε ισοπαχα τη μισή ποσότητα κρέμας. Τοποθετούμε άλλη μια στρώση μπισκότα και προσθέτουμε ισοπαχα την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη γκαναζ λιωνοντας σε μπαιν-μαρί την κουβερτούρα. Μόλις λιώσει ομοιόμορφα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κι εν συνεχεία το μέλι.
Μόλις κρυώσει αρκετά, τοποθετούμε πάνω από την κρέμα και σχηματίζουμε “νερά” χρησιμοποιωντας οδοντογλυφίδα.
Διακοσμούμε το γλυκό μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8-10 ώρες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκες συνταγες-Χωριάτικα και Σπιτικά – Country Home”