Συνταγές
Όλα καταπληκτικά και λαχταριστά, ένα κι ένα τα κουραμπιεδάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από ” – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ βούτυρο γάλακτος
75 γρ ζάχαρη άχνη
1 κρόκο αυγού
1 σφηνάκι ούζο
1/2 κ.γ. σοδα
3 βανιλιες άρωμα
250 γρ αμύγδαλα
700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με τα αμύγδαλα, τα βάζουμε μέσα σ’ένα κατσαρολάκι με νερό και μόλις πάρει μια βράσει τα βγάζουμε , τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδιζουμε. Τα βάζουμε στο φούρνο επάνω σε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 150° Μέχρι να πάρουν χρώμα.
Κτυπάνε το βούτυρο μαζί με την άχνη για 15′ και στη συνέχεια Ρίχνουμε το κρόκο, τη σόδα διαλυμένη μέσα στο ούζο, τις βανιλιες κατόπιν χωρίς πλέον το μίξερ Ρίχνω τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα χοντρά.
Στο τέλος Ρίχνω το αλεύρι κοσκινισμενο.
Ανοίγουμε το ζυμάρι μου ανάμεσα σε δύο ξυλάκια με πάχος 1,5 cm και κόβω με κούπα.
Τα ψήνουμε στους 170° με αέρα 30 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή από ” – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η απόλαυση δεν σταματά! Συνέχισε στην παρακάτω συνταγή για υπέροχα κουραμπιεδάκια – Και του χρόνου με υγεία
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
600 γρ βούτυρο ( εγώ έβαλα lurpak)
200γρ ζάχαρη άχνη
1.200 γρ αλεύρι γοχ κοσκινισμένο
1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
50μλ ρούμι
200 γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ Το βούτυρο και Τα 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν Και το μείγμα να γίνει υδαρές.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder το ρούμι και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία αρκετά σφιχτή ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στρογγυλούς με διάμετρο 3 εκ. και τους ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφού κρυώσουν πολύ καλά τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”