Συνταγές
Ένα ταπεινό φαγητό που άλλοι το λατρεύουν – Κουνουπίδι καπαμάς!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κουνουπίδι μέτριο
1 κρεμμύδι
3 – 4 κόκκους μπαχάρι
3 – 4 γαρυφαλακια
1 πρέζα κανέλα σκόνη
1 κουταλιά πελτέ
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κομμάτια το κουνουπίδι το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Ρίχνουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεστάνει σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τα κομμάτια κουνουπιδιού να πάρουν λίγο χρώμα.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί, προσθέτουμε τον πελτε ανακατεύουμε να ψηθεί για 1 λεπτό και τα μπαχαρικά μας.
Βάζουμε με σειρά το κουνουπίδι ρίχνουμε ζεστό νερό λίγο πιο κάτω από το να τα σκεπάζει αλάτι πιπέρι και τα φύλλα δάφνης, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και να μείνει με το λαδάκι του σερβίρουμε με χυμό λεμονιού, έγινε πολύ νόστιμο πραγματικά, γλύκισμα!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή ..
Μα πόσο υποτιμημένο το λάχανο! ΔΕΣ αυτή τη συνταγή με αυγά που σίγουρα θα ξετρελαθείς..
Μία νόστιμη συνταγή με λάχανο, που σίγουρα δεν ήξερες ότι υπήρχε!
Υλικά
200 γρ λάχανο
80 γραμμάρια αλεύρι
3 αυγά
1 κρεμμύδι
ηλιέλαιο
Τυρί τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε στη μέση ένα λάχανο και το ψιλοκόβουμε .
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φετούλες το κρεμμύδι.
Στην συνέχεια , χτυπάμε τα αυγά αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι.
Στο ψιλοκομμένο λάχανο ρίχνουμε τις φέτες κρεμμυδιού. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τα αυγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ηλιέλαιο. Προσθέτουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά.
Έπειτα, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 15-20 λεπτά.
Αναποδογυρίζομε, ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο τυρί και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι ΕΔΩ.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !