Συνταγές
Γίνεται τόσο νόστιμο, που θα γλύφεις τα δάκτυλά σου – κουνελάκι κρασάτο στη κατσαρόλα με πατάτες φούρνου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κουνέλι 1,5 κιλό περίπου
2 κρεμμύδια ξερά
1 νεροπότηρο κρασί
2 φύλλα δάφνης
3/4 κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
2 κόκκους μπαχάρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε τις μερίδες κουνελιού… Αφήνουμε να σοταριστούν πολύ καλά και να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές…
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα… Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και στη συνέχεια το κρασί… αφήνουμε να βράσει να εξατμιστεί, και προσθέτουμε νερό ίσα με το κρέας χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί καλά…
Κατόπιν διαλύουμε 2 κουταλάκια κοφτά κορν φλάουρ σε λίγο νερό το προσθέτουμε κουνάμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σαλτσούλα..
Κόβουμε τις πατάτες σαν τηγανητές τις απλώνουμε πάνω σε λαμαρίνα με λαδόκολλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο αλατάκι και ανακατεύουμε στρώνουμε καλά και ψήνουμε στους 220 βαθμούς με αέρα στην πάνω σχάρα..
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εξαιρετικό φαγητό που βγαίνει τέλειο – φιλέτο κοτόπουλο αλα κρεμ με κρεμμύδι και κρασί
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 Φιλετα κοτοπουλου σε μπουκιες
1 μεγαλο κρεμμυδι
10 φετες μπεικον
1 κρεμα γαλακτος 500ml
1 ποτ του κρασιου κρασι οτι εχετε
λιγο αλευρι για το αλευρωμα
Αλατι πιπερι μαιντανος.
Μανιταρια προαιρετικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλευρωνουμε ελαφρος τα φιλετακια
Τηγανιζουμε απαλα με λιγο λαδι ελαφρυ, ισα να κανουν μια κρουστα απ εξω
ψιλοκοβουμε ενα μεγαλο κρεμμυδι μαζι με το μπεικον ψιλοκομμενο μεσα στο ιδιο τηγανι με το κοτοπουλο και ενα κουτι μανιταρια εαν θελετε, ανακατευουμε ριχνουμε αλατι πιπερι μαιντανο,τελος σβηνουμε με το κρασι,μολις εξατμιστει το κρασι ριχνουμε μεσα την κρεμα γαλακτος,Δεν αφηνουμε πολυ στην φωτια …Μολις παρει χρωμα μπεζ η κρεμα ειναι ετοιμο.
Mε τον ιδιο τροπο μπορειτε να αντικαταστησετε τα φιλετα κοτοπουλου με χοιρινα φιλετα η μοσχαρισια
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.