Συνταγές
Φτιάξτε για σημερα κόκορα κρασάτο με χοντρά μακαρόνια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξάφρισα πρώτα το κρέας, άφησα όλο το ζουμί στην κατσαρόλα και έβγαλα το κρέας σε ένα πιάτο.
Στη χύτρα σε λάδι τσιγάρισα το κρέας, το έβγαλα πάλι στο πιάτο και τσιγάρισα κρεμμύδι με σκόρδο. Ξαναέβαλα το κρέας μέσα στο κρεμμύδι, το έσβησα με κόκκινο κρασί.
Είχα λίγο κρατημένο ζωμό από μακαρόνια βοηθάει να δένει καλύτερα η σάλτσα, το έβαλα και αυτό, έβαλα φρέσκα σάλτσα που έχω στην κατάψυξη από τις ντομάτες του κήπου μου και πελτέ σάλτσα.
Δύο τρία δαφνόφυλλα, δύο τσιμπιές κανέλα, μία τσιμπιά γαρύφαλλο, μία τσιπιά μοσχοκάρυδο, ένα κτγ. ζάχαρη, λίγο αποξηραμένο απο βασιλικό, λίγο κύμινο, πιπέρι, λίγη ρίγανη, αλάτι φυσικά, μπαχάρι, 5,5 κούπες του γάλακτος, (κανονικό μέγεθος νερό), η οποία μια κούπα από αυτές ήταν ο ζωμός από τον κόκκορα τον υπόλοιπο ζωμό θα σας πούμε παρακάτω, και έβρασα στη χύτρα μια ώρα .
Έβρασα, (250 γρ.για δύο πιάτα), τα μακαρόνια με λίγο ζωμό από τον κόκκορα και το υπόλοιπο απλό νερό τα στράγγισα κρατώντας πάλι το ζωμό αυτό από τα μακαρόνια, το έριξα στο ζωμό που έμεινε από τον κόκορα, μετά τσιγάρισα με λάδι τα μακαρόνια και σερβίρισα στο πιάτο με κεφαλοτύρι, σούπερ κορίτσια έγινε.
Τώρα το ζωμό που κράτησα από τα μακαρόνια και το κόκορα όλα μαζί, θα τα κάνω μεθαύριο μία πολύ ωραία σούπα, με πατάτες, ρύζι, καρότο, σέλινο και τα λοιπά, επειδή είναι ζωμός από το κόκκορα, θα γίνει πολύ ωραία σούπα πιο νόστιμη και από άλλες φορές.
Γιατί να ξέρετε στην κουζίνα δεν πετάμε ποτέ τίποτα, όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και έχουν ουσίες ωφέλιμες που είναι κρίμα να τις πετάξουμε.
Η Συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.