Γλυκα
Φτιάξτε τα πιο μαλακά κουλουράκια με ελαστική ζύμη – δεν θα το πιστεύετε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τέλεια ιδέα , για τα καφεδάκια, που θα συνοδεύονται με τα μυρωδάτα κουλουράκια.. Πάλι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή ότι πρέπει για τα παιδιά.
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
για την ζύμη
-680 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-200 γρ. ζάχαρη άχνη
-180 γρ. ηλιέλαιο
-200 γρ. χυμό πορτοκάλι
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-1 κτγ. μαγειρική σόδα
-20 γρ. μπέικεν πάουντερ
-2 βανιλίνες
για άλειμα
-1 μέτριο αυγό
Η ζύμη δεν Θρυμματίζεται δεν σπάει στο πλάσιμο !!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή ανακατεύοντας με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπωλ, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρι άχνη και τις βανιλίνες.
Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Σε ένα δοχείο ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με την σόδα, το αδειάζουμε στο μπωλ, προσθέτουμε το μπέηκιν πάουντερ και σταδιακά ανακατεύοντας το αλεύρι. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Οταν η ζύμη είναι έτοιμη, σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη, παίρνουμε κομμάτια βάρους περίπου 30 γρ. και πλάθουμε τα κουλουράκια.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί με λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με πινέλο και το αυγό.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 18 έως 20 λεπτά στις αντιστάσεις.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις την πιο νόστιμη συνταγή για “κουλουράκια “
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL