Συνταγές
Συνταγή κατάλληλη για τη νηστεία που έρχεται.. Κουλουράκια νηστίσιμα με σουσάμι και ταχίνι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για μια λαμαρίνα φούρνου:
95 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. ηλιέλαιο
140 γρ. ζάχαρη άχνη
75 γρ. ρετσίνα ή λευκό κρασί
75 γρ. σουσάμι
50 γρ. ταχίνι
450-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, η λεπτό αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Επιπλέον ταχίνι και προαιρετικά λίγη σφιχτή μαρμελάδα για πάνω στα κουλουράκια.
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και δουλεύουνε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει. Κάνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης 30 γρ. το καθένα και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πιέζουμε τα μπαλάκια να δημιουργηθεί μια λακκουβιτσα και βάζουμε λίγο ταχίνι σε κάθε κενό, σε κάποια μαρμελάδα, σε κάποια λιγο ταχίνι και από πάνω μαρμελάδα.
Ψήνουμε στους 170’C βαθμούς αέρα για 10′-15′ λεπτά και αφού ροδίσουν ελαφρώς τα βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”