Συνταγές
ΚΕΙΚ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ! ( αφράτο, λαχταριστό αλλά και νηστίσιμο!)
ένα νόστιμο κέικ για όσους νηστεύουν και πολύ υγιεινο για μικρούς και μεγάλους!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από 1 φλυτζανα τσαγιού βρώμη και καλαμποκέλαιο, 1/2 φλυτζανα ταχίνι με πορτοκαλι, 2 φλυτζανες γάλα αμυγδαλου και 2 ζάχαρη!
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φαρίνα πορτοκαλι, 1 κουταλια σούπας μπέικιν, 1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας
Δεν χρειαζόμαστε μίξερ για το ανακάτεμα αφού δεν έχει βούτυρο και αυγα, μπορούμε και με το σύρμα
Βαζουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος το αλεύρι με το μπεικιν
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τις σταγόνες ανακατεύοντας ελαφρά
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα, και ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά
Προεραιτικα προσθέτουμε στην επιφάνεια αμύγδαλο φιλε
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση ..
Ούτε του εμπορίου τέτοια γεύση – Τα πιο νόστιμα μπισκότα βρώμης που έχετε ποτέ δοκιμάσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μένια Στεφοπούλου -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Υλικά
300ml ελαιόλαδο 200 γραμμάρια ζάχαρη 100 ml χυμό πορτοκάλι 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια νιφάδες βρώμης 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 160 gr καρύδι ψιλοκομμένο 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα ένα σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μπορεί να σας φανεί ότι η ζύμη απέτυχε αλλά κάνετε μπαλίτσες με τα χέρια
Ψήνετε σε ταψί με λαδόκολλα στους 170 μέχρι να πάρουν χρώμα από κάτω θα καταλάβετε όταν είναι έτοιμα βγαίνουνε 2 λαμαρίνες του φούρνου
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μένια Στεφοπούλου -ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”