Συνταγές
Μαλακά από μέσα τραγανά από έξω – εύκολα Κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά:
100 ml. λάδι ελαφρύ, 150 γρ. ζάχαρη, 2 αυγά, 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, μαστίχα σε σκόνη, 1 κτγ. μαχλέπι, μισό κτγ. κακουλέ, 20 γρ. μπέικιν Πάουντερ, 450 γρ. αλεύρι γοχ., ξύσμα πορτοκαλιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ το λάδι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε! Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι μπέικιν και τα ζυμώνουμε σε αφράτη λεία ζύμη.
Πλάθουμε ότι σχέδιο θέλουμε τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσουν.
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για τα πιο εύκολα και λαχταριστά κουλουράκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά, 1 βανίλια, 120 γρ. ζάχαρη, 80 ml. γάλα φρέσκο, 150 ml. σπορέλαιο, 1 κτσ. αμμωνία, 600 γρ. αλεύρι φαρινάπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του αλευριού σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα! Ρίχνουμε χούφτα-χούφτα το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Παίρνουμε λίγη -λίγη ζύμη πλάθουμε κορδόνια τα βουτάμε στην ζάχαρη και τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”