Συνταγές
Αγαπημένο λαχταριστό φαγητό με μπιφτέκια και πατάτες στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για τα μπιφτέκια:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/4 κουπας βρωμη αλεσμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα μεσαία στο μουλτι
3 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κσ δυόσμο ψιλοκομμενο
2 αυγά
2 κσ βαλσαμικο ξύδι
1 κσ μουστάρδα
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Υλικά για τις πατατες:
Πατάτες
Μουστάρδα
Σκόρδο, ρίγανη, κουρκουμά, αλάτι, πιπερι
Χυμό λεμονιού
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε το κιμά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κλείνουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το κιμά στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Σε ένα σέικερ βάζουμε τα μπαχαρικά, τη μουστάρδα το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε νεράκι για να βράσουν.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε. Τα τοποθετούμε στο ταψί μαζί με τις πατάτες, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να έχουνε ψηθεί οι πατάτες. Ελέγχουμε στη μέση του χρόνου να τα γυρίσουμε. Γίνονται πεντανόστιμα και πολύ αφράτα
Στις πατάτες εχω αφήσει τη φλουδα εφόσον τις εχω πλύνει πολυ καλα.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο
Υλικα:
1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου
1 κιλό πατάτες
δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
1 λεμόνι
2 κουταλιές βούτυρο
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αρχικά πλένουμε το κοτόπουλο αφαιρούμε τα εντόσθια και το αφήνουμε να στραγγίσει. Στη συνέχεια το πασπαλίζουμε με το αλάτι το πιπέρι και τη ρίγανη. Στη συνέχεια καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη και αυτές.
Έπειτα τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί στο κέντρο το κοτόπουλο και γύρω του οι πατάτες. Βάζουμε το δεντρολίβανο, το βούτυρο και το μέλι μέσα στο ταψί και 2 κούπες νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και να ψηθεί το κοτόπουλο. Μόλις είναι έτοιμο το ραντίζουμε με το λεμόνι όπως είναι ζεστό το φαγητό.