Συνταγές
Κοτόπουλο με πατάτες και γεμιστά! Δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο
Αλατι
Πιπέρι
Ρίγανη
μπαχαρικό για κοτόπουλο 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 κούπα ελαιόλαδο
1 πορτοκάλια το χυμό τους
1 λεμόνια το χυμό τους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίσουμε πλένουμε το κοτοπουλο το ίδιο και τις πατάτες τις κοβουμε τις απλώνουμε στο ταψι ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη το 1/2 χυμό απο το πορτοκαλί το ένα χυμό από το λεμόνι 1 κουταλιες μουσταρδα και τα 3 /4 της κούπας τις ανακατεύουμε καλα και τις καλύψω με νερό ζεστο
μετα αλατιζουμε το κοτόπουλο πιπέρι ρίγανη μπαχαρικό για κοτόπουλο μετα χτυπάω στο μουλτι το υπολοιπο λαδι 1 κουταλιες μουλαδρδα και το χυμο 1/2 πορτοκαλιού και το περιχυνω πανω στο κοτόπουλο το βαζουμε πανω στις πατάτες το σκεπάζουμε με αλουμινοχαρτο και το βάζω στο φούρνο στος 230 βαθμούς για μια ώρα μετά βγάζω το αλουμινοχαρτο
ψήνουμε μέχρι να γίνει το φαγητό !!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθάρισα τι ντομάτες και τος πιπεριές ετριψα την ψιχα από τις ντομάτες σωταρω στην κατσαρόλαωμε μισό κρασοποτηρο ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι
ρίχνω το ρύζι αφού το έχω μετρήσει όσες πιπεριές και ντοματες είναι από μια κουταλιά σούπας μετά τη ντομάτα 1 πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη στο μουλτι αλάτι πιπέρι μαυρο ρίγανη 1 κουταλάκι ζάχαρη και λίγο δυοσμο και μαϊντανό ρίχνω και λίγο νερό μέχρι να πάρει να βράσει
το κλείνω μετά γεμίζω τις ντομάτες και τις πιπεριές ρίχνω ελαιόλαδο.και λιγγινουν τα βάζω στο φούρνο μέχρι να γινουν στους 200 βαθμούς
Η Συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.