Συνταγές
Κοτόπιτα με χειροποίητα φύλλα προζυμιού και ζουμερή , αρωματική γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την γεμιση:
2 μπούτια κοτόπουλου βρασμένα και κομμένα σε κομματάκια
6 φέτες μπέικον κομμένο σε κομματάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
1 καρότο
2 ξερά κρεμύδια
3κσ κρέμα τυριού
200 γρ.γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
100- 150 γρ. ζωμό κοτόπουλου ( από το νερό που το βράσαμε)
150 γρ. Φέτα τριμμένη
200 γρ. Κίτρινο τυρί τριμμένο
Εκτελεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σωτάρουμε με το κρεμυδι όπως και όλα τα υπόλοιπα υλικά
Τέλος προσθέτουμε τα τυριά την κρέμα, το γάλα το ζωμό και ανακατεύουμε
Αφηνουμε να κρυώσει η γέμιση
Ανοίγουμε 7-8 λεπτά φύλλα ( με προζύμι) με τον πλάστη ,απλώνουμε 4 στο ταψί ,βάζουμε την γέμιση και τα υπόλοιπα φύλα από πάνω
Λαδώνουμε ενδιάμεσα τα φύλλα
Σχηματίζουμε κόθρο στην πίτα μου , γυρίζοντας προς τα μέσα τα φύλλα
Αλείφουμε με μίγμα γάλακτος και λαδιού, πασπαλίζουμε με σουσάμι λευκό / μαύρο και παπαρουνόσπορο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170β για 1 ώρα περίπου
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πολύ ωραία κοτόπιτα με σφολιάτα νοστιμότατη
Η συνταγή είναι από “Maria Kaloti-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κομματάκια
500 μανιτάρια
4 πιπεριές πράσινες 2 κόκκινες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ντομάτα ψηλοκομμενο
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
100 γρ ανθυτυρο
100 κασέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε πρώτα τις πιπεριές με τα τα μανιτάρια το σκόρδο και το κοτόπουλο τα σωταρουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ρίχνω τα μυροδικα
Απλώνουμε τη σφολιάτα καλά ρίχνουμε τη γέμιση σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο λίγο κρόκο αυγού από πάνω και ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα και κάτι
Η συνταγή είναι από “Maria Kaloti-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”